Міжнародний семінар на тему:
«Інтеграція України у Європейський освітній простір. Презентація Балтійської Університетської Програми».

25 травня 2011 року Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя спільно з Університетом Уппсала (Швеція) та Центром країн Північної Європи ЛНУ ім. І.Франка з нагоди святкування Дня Європи в Україні було проведено міжнародний семінар на тему "Інтеграція України у Європейський освітній простір. Презентація Балтійської Університетської Програми".

Балтійська університетська програма заснована в 1991 році як міжуніверситетська програма та є мережею, до якої входить понад 230 університетів та науково-освітніх закладів вищої освіти Балтійського басейну із 14 європейських країн. Діяльність програми координується Центром сталого розвитку Університету Уппсала (Швеція). 4 березня 2011 року ТНТУ ім.І.Пулюя приєднався до мережі Балтійської університетської програми BUP та уклав договір з Університетом Уппсала.

Головне питання семінару ― розкриття можливостей європейської вищої освіти для українських студентів, підвищення кваліфікації викладачів та стажування науковців у провідних університетах країн Балтійського регіону, а також залучення місцевих органів влади та бізнесу до участі у спільних проектах європейських міст Балтійської університетської мережі. В семінарі приймали участь викладачі провідних шведських та українських університетів.

Розпочався семінар із привітання ректора університету Петра Володимировича Яснія.

Першою доповідала Ірина Кріба, директор українського центру Балтійської університетської програми. Тема доповіді: "Балтійська університетська програма ― нові можливості європейської освіти для українських студентів".

Опісля через інтернет-міст відбулось спілкування з проф. Ларсом Ріденом (Університет Уппсала, Швеція), засновником, директором Балтійської університетської програми. Всі присутні мали змогу побачити презентацію його доповіді ― "Співпраця європейських університетів та мерій в Балтійській університетській програмі. Діяльність Центру сталого розвитку міста Уппсала".

Також виступали: Софі Інгстром, викладач Шведського Інституту у ЛНУ ім. Івана Франка ― "Шведи і їх ставлення до сталого суспільного розвитку"; Людмила Загвойська, заступник директора Інституту екологічної економіки НЛУУ ― "Досвід впровадження Балтійської університетської програми"; Наталія Мариненко, викладач ТНТУ ім.І.Пулюя ― "Стан викладання дисципліни "Менеджмент довкілля" у Європейських університетах"; Анна Яськів, студентка ТНТУ ім.І.Пулюя ― "Досвід участі у конференції Балтійської університетської програми у м. Рогов, Польща".

Підвів підсумки семінару директор центру міжнародного співробітництва Лазарюк Валерій Володимирович.