VI Міжнародний інвестиційний форум

Тернопільський національний технічний університет ім.І.Пулюя представив свій науковий потенціал на VI Міжнародному інвестиційному форумі, що проходив 28 квітня 2011 року в Тернополі.

Неабиякий інтерес в учасників форуму викликав огляд стендових експозицій нашого університету. Про це засвідчує увага зі сторони високопосадавців міста та області. Про можливість співпраці з нашим університетом під час розмови з ректором, Петром Яснієм, заявив заступник Міністерства освіти і культури Республіки Сербської Федерації Боснії і Герцеговини Мирослав Бобрик.

Особливою популярністю у відвідувачів форуму користувався макет сифонної малої гідроелектростанції, розробку якої створив Зінь Мирослав Михайлович, кандидат технічних наук, доцент кафедри енергозбереження та енергетичного менеджементу ТНТУ. Схема МГЕС передбачає подавання води до гідротурбіни за допомогою трубопроводу типу «сифон». Завдяки цьому в багатьох практичних випадках можна одержувати значний економічний і технічний ефект.

Також серед інших експозиційних матеріалів були представлені розробки таких відомих науковців нашого ВУЗу, як Паламар Михайло Іванович, Химич Григорій Петрович, Ткачук Роман Андрійович, Яськів Володимир Іванович.

Продовженням роботи форуму стало засідання Міжнародного трейд-клубу в Україні, яке відбулось на базі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.