ТНТУ налагоджує взаємодію із ТОВ «М’ясокомбінат Тернопільський» для подальшої співпраці

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя активно розвиває напрямок комунікації зі сферою бізнесу та продовжує добру традицію налагодження співробітництва із бізнес-середовищем через підписання договору про співпрацю.

Так 15 лютого у стінах вишу було підписано договір про співпрацю із ТОВ «М’ясокомбінат Тернопільський», за участю представників підприємства — директора Рустама Ергешова, заступника директора з виробництва Адама Чайківського, головного технолога Олени Перепечай, інспектора відділу кадрів Тетяни Кульчицької та представників університету — ректора Миколи Митника, першого проректора Олега Ляшука, декана факультету інженерії машин, споруд та технологій Романа Лещука, асистента кафедри харчової біотехнології і хімії Анастасії Лялик.

Відповідно до умов договору сторони зобов’язалися співпрацювати в напрямку навчальної, навчально-методичної, науково-дослідної роботи та спільно діяти з метою об’єднання зусиль у вирішенні завдань і проблем практичної підготовки здобувачів вищої освіти і працевлаштування випускників університету.

Також у договорі виділили головні напрями взаємодії сторін, а це: організація стажувань і практики для студентів університету на підприємстві; спільне формування основних засобів мотивації і стимулювання навчальної діяльності студентів, в тому числі надання стипендії і грантів кращим студентам, аспірантам, молодим вченим університету та спільне проведення конкурсів на їх здобуття; спільна організація наукових конференцій, симпозіумів, семінарів та інших заходів; надання взаємної можливості проведення лекцій, семінарів та навчань за участю спеціалістів сторін; створення спільних науково-дослідних лабораторій та експериментально-виробничих дільниць; взаємна участь у формуванні тем курсових, дипломних та кваліфікаційних робіт, програм практик та окремих курсів підготовки; співпраця в інших напрямках на основі взаємної зацікавленості сторін.

Під час зустрічі ректор університету Микола Митник зауважив: “Один із найвагоміших показників якості роботи будь-якого закладу освіти — це якщо його випускники працевлаштовані у великих холдингах чи на підприємствах. ТОВ «Мʼясокомбінат Тернопільський» є саме таким підприємством, яке демонструє, як правильно вести себе в час війни. І для випускників університету буде доброю нагодою доєднатися до великої частини тих, хто вже тут працює”.

Директор ТОВ «Мʼясокомбінат Тернопільський» Рустам Ергешов наголосив на відкритості підприємства до співпраці із здобувачами освіти: “У нас на підприємстві є культура брати на молодші посади студентів, формуючи у такий спосіб свої кадри. Для цього у нас існує великий кар’єрний блок”.

Зазначимо, що «Мʼясокомбінат Тернопільський» є лідером у переробці мʼясної, мʼясо-рослинної сировини та виробництва напівфабрикатів, а уся продукція підприємства відповідає критеріям ISO. Підприємство працює на міжнародних ринках.