Досвід Копичинецької міської територіальної громади переймали представники ТНТУ

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя вкотре долучається до співробітництва інституцій влади, науки, бізнесу та громадськості, де максимізуються цінності різноаспектних форм взаємодії для кожної зі сторін.

Така співпраця важлива, оскільки є поєднанням колективного досвіду кожного. У цьому мали можливість переконатися представники кафедри економіки та фінансів, зокрема завідувачка кафедри проф. Олена Панухник, доцентка кафедри Ірина Маркович та доцент кафедри Сергій Радинський, які відвідали Копичинецьку міську територіальну громаду в рамках організованого заходу «Зустріч дружніх громад. Обмін досвідом у міжнародній співпраці». Гостями також були представники дружніх громад — Староушицької (Хмельницька область) та Білобожницької (Тернопільська область).

Під час зустрічі з головою громади Богданом Келічавим та представниками місцевих громадських організацій гості ознайомилися з реалізованими в Копичинецькій міській територіальній громаді проєктами за підтримки міжнародних донорів. Особливо вразив досвід налагодження співпраці з містами-побратимами в Європі. Відвідали офіс Благодійного фонду «Посмішка. ЮА», де отримали цінні поради від Марії Тузик щодо можливостей реалізації грантових програм.

Оглянули освітній хаб у Ліцеї № 2, створений за підтримки організації «Street Child» та Гуманітарний штаб, де волонтери Благодійного фонду «Навколо» розповіли про реалізацію проєкту «Будинок для ВПО».

Цінним моментом програми стало спілкування з волонтером Майклом Бемом (США) про його досвід роботи у Копичинецькій громаді, а також участь у Благодійній організації «Ukrainie Relief Effort».

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя висловлює вдячність громаді м. Копичинці за чудово організовану та надихаючу зустріч. Засади комунікацій вже закладено через спільну участь у проєкті USAID «DOBRE», тому подальшій плідній співпраці бути!