ТНТУ налагоджує співпрацю із Швецією

24 листопада 2023 року до Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя з робочим візитом завітали депутати міської ради міста Роннебі (Швеція) — Рогер Гарделл та Леннарт Густафссон.

Під час візиту відбулася зустріч з адміністрацією університету. В рамках зустрічі було обговорено можливі напрямки співпраці між ТНТУ та містом Роннебі. Делегати зі Швеції висловили повну підтримку Україні під час війської агресії росії, а також були зацікавлені у досвіді нашого університету під час роботи в умовах війни.

Проректор з міжнародної діяльності Тетяна Вітенько провела презентацію нашого університету та окреслила основні напрямки міжнародної співпраці, в яких зацікавлений ТНТУ.

Було обговорено можливості здійснення академічної мобільності працівниками і студентами ТНТУ зі шведською стороною, налагодження нових контактів з різними закладами вищої освіти Швеції, а також питання гуманітарної сфери.

Крім того, гості мали можливість відвідати музей університету та музей Івана Пулюя, де їм провів екскурсію доцент кафедри фізики Юрій Скоренький.

Надіємось на подальшу активну і плідну співпрацю!