ТНТУ покращив свої результати у рейтингу українських вишів за показниками Scopus 2022 року

Портал Освіта.ua оприлюднив черговий щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus.

Результати рейтингу ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До цієї бази також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

У рейтинговій таблиці 195 українських університетів ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя вкотре підвищує свої позиції у рейтингу українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. Цьогоріч університет посів 62 місце, піднявшись на одинадцять сходинок вище, ніж у 2021 році.

Станом на травень цього року у своєму активі ТНТУ має 1052 публікації, 3923 цитування та 22 позиції за кількісним показником - індексом Гірша.

Докладніше ознайомитися з рейтингом можна за посиланням: bit.ly/3wLt7hd