Співпрацю ТНТУ з хорватськими партнерами розширить хорватсько-український освітній альянс

В рамках виконання меморандуму, підписаного 23 вересня 2019 року між Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя та громадською організацією «Біла Хорватія» щодо взаємовигідної співпраці, 9 грудня 2021 року в офісі організації у м. Львові в рамках офіційного візиту хорватської урядової делегації в Україні, відбулась робоча зустріч за участю Прем’єр Міністра Республіки Хорватії Андрея Пленковича, керівника громадської організації п. Маріна Лерги з представниками вищих навчальних закладів-партнерів з Тернополя та Львова.

За результатами візиту сторони планують створити хорватсько-український освітній альянс, завдяки якому вищі навчальні заклади зможуть отримати додаткову фінансову підтримку та просувати проходження літніх практик (стажування) студентами (викладачами) окремих спеціальностей на базі кращих підприємницьких структур Хорватії, зокрема в сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

ТНТУ на зустрічі представляли помічник ректора Михайло Блавіцький та доцент кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг Павло Дудкін.