Делегація ТНТУ провела зустрічі з польськими партнерами

З метою розширення співпраці з партнерами в Республіці Польща делегація університету на чолі з ректором, д.т.н., професором, членом-кореспондентом НАН України, заслуженим діячем науки і техніки України Петром Яснієм, проректором з науково-педагогічної роботи Степаном Дячуком, проректором з міжнародного співробітництва Тетяною Вітенько та деканом факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії Володимиром Яськівом відвідала партнерські університети в Ченстохові, Любліні й фірми Устронянка та Руланд.

Під час зустрічей сторони обговорили перспективні напрями розширення співпраці між університетами, а також обмінялися досвідом організації освітнього і наукового процесу. Зокрема, йшлося про можливість розширення практик на базі фірми Устронянка й організації нової бази практик на фірмі Руланд, де було підписано меморандум про співпрацю. В Ченстоховській політехніці обговорювали питання створення спільних освітніх програм для магістрів та аспірантів і проведення спільних студентських та аспірантських досліджень. В рамках зустрічей у Люблінській політехніці розглядали питання розширення можливостей односеместрового стажування студентів, програм двох дипломів та тримісячного стажування викладачів.

Нагадаємо, що університет розвиває та підтримує співпрацю з польськими партнерами уже тривалий період часу. Так, співпраця між університетом і фірмою Устронянка започаткована більш ніж десятиріччя тому і понад 450 студентів пройшли стажування в рамках двосторонніх угод. Співпраця з Люблінською політехнікою активно реалізується в рамках програм академічної мобільності, проводяться спільні наукові дослідження, публікуються спільні статті у наукових журналах, що входять до наукометричних баз даних, традиційним стало проведення конференцій за участю університетів-партнерів.