Студент ТНТУ — серед переможців конкурсу «Розробка нових продуктів харчування», оголошеного литовськими виробниками (м. Кедайняй)

Студент кафедри обладнання харчових технологій Максим Щолоков (гр.ХОм-51), який впродовж семестру навчався у Каунаському технологічному університеті в рамках програми Еразмус+ взяв участь у конкурсі «Розробка нових продуктів харчування», оголошеного литовськими виробниками (м. Кедайняй), та увійшов до числа переможців конкурсу. Конкурсантами були студенти Каунаського технологічного університету та студенти з інших країн, які навчаються у цьому виші.

Конкурс складався з кількох етапів. Після відбору ідей відбулося створення прототипів нових продуктів в лабораторії та їх сенсорна оцінка учасниками конкурсу. Зразки продуктів оцінювали закритим тестуванням. На першому етапі в конкурсі взяли участь 9 груп та 25 продуктів, з яких відібрали лише 4 продукти.

Фінальним завданням став захист проектної роботи та її презентація перед членами журі. Відтак, конкурсантам необхідно було розробити карту процесів, поживну цінність продукту, логотип, рекламу, методологію оцінки продукту, вказати його переваги, термін придатності, межі фізичних та сенсорних властивостей, знайти його нішу в супермаркеті, а також відповісти на поставлені запитання і тим самим переконати всіх, що обраний продукт є найкращим.

За результатами конкурсу: третє місце зайняв вегетаріанський майонез з насінням конопель, друге місце — гарбузовий суп, перше місце — мультиягідний джем, співавтором якого є Максим Щоколов.