У рамках проекту «Англійська для університетів» ТНТУ реалізує співпрацю з провідними фахівцями Британської Ради

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя приєднався до проекту Британської Ради (British Council) в Україні «Англійська мова для університетів». Метою проекту є допомога в підвищенні стандартів рівня володіння англійською мовою науково-педагогічними працівниками та студентами вищих навчальних закладів України.

У рамках проекту «Англійська мова для університетів» у ТНТУ 30 травня - 1 червня 2016 року відбулися планові зустрічі консультанта Британської Ради, фахівця з навчання англійської мови за професійним спрямуванням Рода Болайто (Rod Bolitho) і менеджера проектів з англійської мови Жанни Севастьянової з керівництвом університету, викладачами англійської мови за професійним спрямуванням, науково-педагогічними працівниками, які викладають фахові дисципліни англійською мовою, аспірантами та студентами університету.

Під час зустрічей було обговорено низку важливих питань, зокрема особливості викладання англійської мови за професійним спрямуванням (необхідна кількість аудиторних годин для досягнення рівня В2) та можливість самостійного вивчення англійської мови студентами в позааудиторний час.

У рамках спілкування з науково-педагогічними працівниками ТНТУ Род Болайто порадив викладачам проводити більше інтерактивних занять зі студентами, поглибити співпрацю з кафедрами спеціальних дисциплін і британськими університетами для більш ефективного викладання англійської мови за професійним спрямуванням. Чимало корисних порад отримали і студенти: переглядати телевізійні канали BBS і CNN та фільми англійською мовою, вивчати офіційний і неофіційний стилі усного й писемного спілкування. Координатор проекту Жанна Севастьянова зазначила, що проект «Англійська мова для університетів» був ініційований для того, щоб українські вищі навчальні заклади мали можливість брати участь у міжнародних освітніх заходах.

Нагадаємо, що наш університет став десятим вишем, який долучився до цієї ініціативи.