Міжнародна науково-методична конференція
«Актуальні питання організації навчання іноземних студентів в європейському освітньому просторі»

13 травня 2014 року в читальному залі бібліотеки університету відбулося відкриття Міжнародної науково-методичної конференції «Актуальні питання організації навчання іноземних студентів в європейському освітньому просторі».

Відкривала конференцію проректор з міжнародного співробітництва Тернопільського національного технічного університету ім.І.Пулюя Вітенько Тетяна Миколаївна. З вітальними промовами виступили: ректор університету Петро Ясній, в.о. директора департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Ютовець, декан підготовчого відділення для іноземних студентів «Компіс» Національного університету «Львівська політехніка» Володимир Пелех, директор Українського державного центру міжнародної освіти Ірина Гагаріна.

Звертаючись до присутніх, пані Ірина висловила сподівання, що конференція принесе плідні результати співпраці та позитивний обмін досвідом між науковцями з різних ВНЗ України. На її думку, складна соціально-політична ситуація в країні спонукає до пошуку нових нестандартних ідей та підходів у роботі з іноземними студентами, адже це не просто робота зі студентами, це робота України на зовнішньому міжнародному ринку.

Ректор Петро Володимирович сказав: «Я впевнений, спільно ми зможемо виробити певні пропозиції, які покращать співпрацю різних ланок державної влади у тому, щоб збільшити кількість якісних студентів, які приїжджають навчатись в Україну».

Також привітання учасникам конференції від керівників страхових компаній, що співпрацюють з вищими навчальними закладами у сфері страхування іноземних студентів, передала директор філії Акціонерного товариства «ПРОСТО-страхування» в м.Тернополі Тетяна Задорожна.

Під час конференції були заслухані пленарні доповіді:

Учасники круглого столу обговорили питання нормативно-правового забезпечення та стандарти міжнародної освіти в Україні та Європейському Союзі.

На завершення роботи першого дня конференції іноземні студенти ТНТУ підготували святковий концерт української пісні.