До 200-ліття Тараса Григоровича Шевченка

Біля пам'ятника Великому Кобзарю

10 березня 2014 року студенти та викладачі Тернопільської політехніки біля пам’ятника Великому Кобзарю провели флеш-моб — читання поезій Шевченка. Вірші на пам'ять чи із «Кобзаря» читали всі охочі і навіть просто перехожі тернополяни. Наприклад, пан Іван, тернополянин, який багато років працював водієм-далекобійником, прочитав власний вірш та вірш Богдана Лепкого про Шевченка, а інша жінка, що стояла поруч, розповіла, що цей флеш-моб нагадав їй період, коли вона жила на Камчатці і те, як українці відзначали Шевченківські дні далеко від України.

Начальник відділу виховної роботи та зв'язків з громадськістю ТНТУ Оксана Децик у своєму виступі зазначила: «Для справжніх геніїв час не вимірюється датами народження і смерті: їхні ідеї і творче надбання перебувають поза часом, вони безсмертні! Високо підняв Шевченко поетичне світло своє — і стало видно по всій країні, куди кожен з нас мусить простувати. Він володів чудовим даром, завдяки якому міг не просто талановито оповідати і малювати, але й пронизати читача словом, як променем. У Великого Кобзаря ми повинні вчитись позитиву, адже незважаючи на нелегку долю Шевченко завжди залишався борцем за правду і незмінним оптимістом».

Також політехніки поклали квіти до підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку та символічно виклали знаменне число 200 із запалених лампадок.