Про проведення вступної кампанії

Спілка ректорів вищих навчальних закладів України закликає керівників вищої школи успішно провести вступну кампанію - про це йдеться у відкритому листі президента спілки Леоніда Губерського, що надійшов на адресу університету та інших навчальних закладів держави.

Леонід Губерський просить забезпечити планомірну і чітку роботу приймальних комісій, зосередивши увагу на суворому дотриманні положень правил прийому до вищого навчального закладу та законодавства з питань вищої освіти, створити належні умови роботи для працівників приймальних комісій, організувати харчування і медичне обслуговування всіх учасників вступної кампанії, підкреслив він.

За словами президента спілки, основним принципом роботи приймальних комісій кожного навчального закладу має стати високий рівень професійності і культури технічного персоналу.

Також, на думку Леоніда Губерського, особливу увагу треба звернути на своєчасне подання інформації до Єдиної державної бази з питань освіти, що є запорукою об’єктивності її висвітлення в інформаційній системі «Конкурс» і доступності для спостереження громадськості за ходом вступної кампанії.

Спілка ректорів просить голів регіональних рад ректорів вищих навчальних закладів проводити моніторинг дотримання вищими навчальними закладами регіону вимог нормативно-правових документів, попереджати випадки можливих порушень чи недобросовісної конкуренції при проведенні вступної кампанії.