Міжнародний круглий стіл

8 - 9 грудня 2012 року на базі Харківського інституту фінансів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі відбувся Міжнародний круглий стіл «Співробітництво органів студентського самоврядування в контексті студентських міжнародних і всеукраїнських програм та обмінів».

Організаторами заходу виступили Всеукраїнська студентська рада спільно зі студентським парламентом Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі.

Метою круглого столу було обговорення актуальних проблем студентського самоврядування, питань співробітництва студентських рад України зі студентськими об’єднаннями інших країн, можливостей участі студентів у міжнародних програмах та обмінах.

Основні напрямки роботи круглого столу:

  1. Міжнародний досвід студентських освітніх програм і обмінів.
  2. Інноваційні практики співпраці органів студентського самоврядування.

Даний захід був присвячений дуже важливому, в умовах інтенсивної глобалізації, аспекту розвитку міжнародних зв’язків та студентських програм, а це сприятиме налагодженню зв’язків з міжнародними ВНЗ та студентському обміну.

Наш університет, а також тернопільську область, на круглому столі представив голова студентської ради ТНТУ Грушицький Олег. Він підготував змістовну доповідь за темою: «Тернопіль — студентська столиця України».

Після засідань було прийнято резолюцію круглого столу, один з восьми пунктів якої було подано саме від Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. Узгоджено подальші дії в рамках співпраці органів студентського самоврядування, де наш університет планує зайняти активну позицію.