Кафедра харчової біотехнології і хімії

Навчальна робота кафедри

Кафедра здійснює підготовку фахівців спеціальності G13 «Харчові технології» (181 «Харчові технології») за трьома освітніми ступенями: бакалавр, магістр та доктор філософії.

Перелік дисциплін, викладання яких забезпечує кафедра:

Для освітнього ступеня бакалавра

  1. Аналітична хімія
  2. Біохімія
  3. Засади проведення наукових досліджень
  4. Неорганічна хімія
  5. Органічна хімія
  6. Основи фізіології та гігієни харчування
  7. Проєктування підприємств харчової промисловості
  8. Теоретичні аспекти харчових технологій
  9. Технічна мікробіологія
  10. Технології харчових виробництв
  11. Фізична і колоїдна хімія
  12. Якість та безпечність харчової продукції
  13. Біотехнологічні та фізико-хімічні основи технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів
  14. Засади отримання і первинного оброблення молока
  15. Мікробіологія харчових виробництв
  16. Облік і звітність у молочній промисловості
  17. Облік і звітність у хлібопекарському, макаронному, кондитерському та харчоконцентратному виробництвах
  18. Технологія борошномельного виробництва
  19. Технологія молока і молочних продуктів
  20. Технологія оздоровчих харчових продуктів
  21. Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів
  22. Харчова хімія
  23. Хімія і фізика молока і молочних продуктів

Для освітнього ступеня магістра

  1. Біологічно активні сполуки у харчових продуктах,
  2. Інноваційні технології харчової продукції,
  3. Науково-дослідна робота
  4. Сучасні дослідження у харчових технологіях
  5. Управління якістю та безпечністю харчових продуктів
  6. Інжиніринг підприємств харчової промисловості.
  7. Інноваційні технології борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів.
  8. Інновації переробки вторинної молочної сировини.
  9. Мікробіологічні процеси в технологіях харчових продуктів.
  10. Модифіковані види сировини у хлібобулочних та кондитерських виробах.
  11. Особливості виробництва борошняних та кондитерських виробів у світі.
  12. Технології молочних продуктів спеціального призначення
  13. Сучасні технології молока і молочних продуктів.

Для освітнього ступеня доктора філософії:

  1. Наукова творчість та винахідництво у харчових технологіях
  2. Протеїни молока та біологічно активні продукти їхнього розпаду
  3. Селекція мікроорганізмів для харчових виробництв.
  4. Сучасні наукові аспекти у технології функціональних харчових продуктів.
  5. Сучасні світові досягнення науки і техніки у галузі харчових технологій
24 листопада 2025 року