Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя активно розвиває напрямок комунікації зі сферою бізнесу та продовжує добру традицію налагодження співробітництва із бізнес-середовищем через підписання договору про співпрацю.
Так 15 лютого у стінах вишу було підписано договір про співпрацю із ТОВ «М’ясокомбінат Тернопільський», за участю представників підприємства — директора Рустама Ергешова, заступника директора з виробництва Адама Чайківського, головного технолога Олени Перепечай, інспектора відділу кадрів Тетяни Кульчицької та представників університету — ректора Миколи Митника, першого проректора Олега Ляшука, декана факультету інженерії машин, споруд та технологій Романа Лещука, асистента кафедри харчової біотехнології і хімії Анастасії Лялик.
Відповідно до умов договору сторони зобов’язалися співпрацювати в напрямку навчальної, навчально-методичної, науково-дослідної роботи та спільно діяти з метою об’єднання зусиль у вирішенні завдань і проблем практичної підготовки здобувачів вищої освіти і працевлаштування випускників університету.
Також у договорі виділили головні напрями взаємодії сторін, а це: організація стажувань і практики для студентів університету на підприємстві; спільне формування основних засобів мотивації і стимулювання навчальної діяльності студентів, в тому числі надання стипендії і грантів кращим студентам, аспірантам, молодим вченим університету та спільне проведення конкурсів на їх здобуття; спільна організація наукових конференцій, симпозіумів, семінарів та інших заходів; надання взаємної можливості проведення лекцій, семінарів та навчань за участю спеціалістів сторін; створення спільних науково-дослідних лабораторій та експериментально-виробничих дільниць; взаємна участь у формуванні тем курсових, дипломних та кваліфікаційних робіт, програм практик та окремих курсів підготовки; співпраця в інших напрямках на основі взаємної зацікавленості сторін.
Під час зустрічі ректор університету Микола Митник зауважив: “Один із найвагоміших показників якості роботи будь-якого закладу освіти — це якщо його випускники працевлаштовані у великих холдингах чи на підприємствах. ТОВ «Мʼясокомбінат Тернопільський» є саме таким підприємством, яке демонструє, як правильно вести себе в час війни. І для випускників університету буде доброю нагодою доєднатися до великої частини тих, хто вже тут працює”.
Директор ТОВ «Мʼясокомбінат Тернопільський» Рустам Ергешов наголосив на відкритості підприємства до співпраці із здобувачами освіти: “У нас на підприємстві є культура брати на молодші посади студентів, формуючи у такий спосіб свої кадри. Для цього у нас існує великий кар’єрний блок”.
Зазначимо, що «Мʼясокомбінат Тернопільський» є лідером у переробці мʼясної, мʼясо-рослинної сировини та виробництва напівфабрикатів, а уся продукція підприємства відповідає критеріям ISO. Підприємство працює на міжнародних ринках.