Міжнародна конференція у ТНТУ об'єднала представників державних, освітніх та бізнес-кіл з усього світу

7 - 8 листопада 2019 року Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя провів ІІ Міжнародну конференцію «БІЗНЕС-РИЗИКИ У ДИНАМІЧНОМУ ГЛОБАЛЬНОМУ СЕРЕДОВИЩІ (BRCDGV 2019)». Ініціатором заходу виступив партнер університету — Індо-Європейська Освітня Фундація (Польща), співорганізаторами: Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільська обласна рада, Тернопільська міська рада.

Конференція мала на меті створення платформи для професійних дебатів між експертами в різних галузях: за участю державних діячів, освітян, науковців, підприємців, для обговорення проблем та перспектив інтеграції України у світове економічне співтовариство.

У конференції взяли участь представники державних, освітніх та бізнес-кіл Боснії і Герцеговини, Великобританії, Індії, Польщі, Румунії, а також представники 12 університетів України.

Конференцію було відкрито вітальними промовами, які висловили:

Пленарне засідання учасники конференції присвятили різним аспектам розвитку країни в контексті глобалізації. На пленарному засіданні виступили почесні спікери:

Володимир Гевко — депутат Верховної Ради України ІХ скликання, заступник голови комітету з питань бюджету (Україна) (тема виступу: «Реформування України: економічні та соціальні аспекти»);

Шрі К.С. Тьягі — член парламенту, голова парламентського комітету з питань промисловості, генеральний секретар Джаната Юнайтед (Індія) (тема виступу: «Рушійні сили перетворення Індії у високорозвинену країну»);

Прадіп Кумар — Президент Індо-Європейської фундації, професор Університету в м. Ниса, (Польща-Індія) (тема виступу: «Зростання бізнесу – в правильному місці, у правильний час, при ефективному управлінні»);

Юстіна Мутале — посол миру, почесний посол з питань гендерної рівності, засновниця благодійного фонду Юстіни Мутале (Великобританія) (тема виступу: «Гендерний підхід до розвитку суспільства»);

Олена Шаповалова — директор ДП «Український державний центр міжнародної освіти», Міністерство освіти та науки України (Україна) (тема виступу: «Іноземні студенти в Україні»).

Модератором пленарного засідання виступила д.е.н., професор Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя Наталія Мариненко.

Робота конференції включала п’ять панельних дискусій з жвавими обговореннями, зокрема: «Міжнародне співробітництво: перспективи та виклики», «Підтримка регіонального розвитку: інвестиційні можливості та ризики», «Технології та інновації», «Моделі диверсифікації ризиків», «Синергія освіти та бізнесу» (див. Програму).

Крім офіційної частини, подія передбачала і неформальне спілкування учасників конференції. Гості отримали унікальну можливість побачити вражаючу колекцію одягу в етностилі студентського «Театру мод» Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола (керівник проекту — Оксана Грицай, модельєр-конструктор Наталія Бончук), а також відвідати одну з родзинок історико-культурного надбання Тернопільщини — Збаразький замок.

Концепція конференції «Бізнес-ризики у динамічному глобальному середовищі» дозволила за декілька днів плідної роботи учасникам з різних куточків світу обмінятись не лише свіжими ідеями та досвідом у сфері науки, освіти та бізнесу, але й домовитись про напрями майбутньої співпраці.

Партнерами конференції виступили: Університет прикладних наук в м. Ниса (Польща), Університет м. Патна (Індія), Університет Савітрабай Фуле Пуне (Індія), Університет м. Галац «Дунареа де Йос» (Румунія), ГО «Науково-технічне товариство» (Україна), ABS Institute (Польща), ПАП «Агропродсервіс» (Україна), ТОВ «Агатасталь» (Україна), благодійний фонд «Подоляни» (Україна), РА "Маркетингові технології ПБС" (Україна), «Центр оперативної поліграфії» (Україна), “The Warsaw Voice” (Польща), “Ivan Puluj Media”(Україна).

За результатами конференції видано міжнародну монографію, яка містить 50 статей, як рекомендації для успішної інтеграції України у світове економічне співтовариство та особливостях міжнародної співпраці у контексті глобалізації.

Пропонуємо ознайомитись: