ДИСПУТ
"Бачення розвитку міста
очима молодих науковців та студентів ТНТУ"

21 грудня 2011 року в нашому університеті відбувся диспут "Бачення розвитку міста очима молодих науковців та студентів ТНТУ" з переглядом конкурсних проектів від ТНТУ, представлених творчими колективами (авторами), направлених на вирішення найбільш актуальних проблем міста.

В ході диспуту обговорювались такі питання:

  1. Роль спільноти (науковців та студентів) ТНТУ ім. І Пулюя в процесі розвитку громадянського суспільства міста Тернополя.
  2. Формування позиції ТНТУ ім. І Пулюя та шляхи якісної зміни ситуації щодо «Громади і міста» в м Тернополі.
  3. Налагодження комунікацій між різними між ГО, владою, релігійними громадами, університетами і бізнесом.
  4. Бачення своєї участі щодо гармонізації розвитку, як громади так і міста (співпраця, взаємодія, розвиток, участь, взаємовигода)
  5. Розробка низько обертових вітрогенераторів на постійних магнітах для забезпечення автономного електрозабезпечення.
  6. Обґрунтування будівництва індивідуального житла з використанням вторинної сировини та впровадженням енергозберігаючих технологій.
  7. Оптимізація маршрутної мережі пасажирських перевезень в м. Тернополі
  8. Розвиток велопаркувальної мережі м. Тернополя.
  9. Моделювання динаміки розвитку підприємств по Тернопільській області та їх прогнозування на найближчий період.
  10. Зміцнення шлюбу і державних устоїв сім’ї.
  11. Проект скейтпарку в зоні відпочинку м. Тернополя.

На диспуті були присутні заступник міського голови Леонід Бицюра, виконавчий директор ГО «Гуртом!» Ігор Ковалик, голова ради МО «Гармонія-М» Дмитро Вакуленко, викладачі, аспіранти та студенти ТНТУ.

З доповідями за проектами виступили старший викладач кафедри приладів і контрольно-вимірювальних систем Юрій Апостол; асистент кафедри менеджменту підприємницької діяльності Людмила Малюта; лаборант каф. менеджменту підприємницької діяльності Роман Оксентюк; студент групи МЗ - 41 Богдан Велігорський, студенти гр. БЕ-51 Радчук Наталя та Савчук Христина, студент групи БЕ - 11 Савчук Олег.

За результатами диспуту було прийнято резолюцію, щодо доцільності створення між університетської міської громадської інституції для координації спільних дій.