Андрій Курков та Євген Положій у Тернопільському національному технічному університеті ім.І.Пулюя

16 грудня 2010 року в читальній залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ ім. І.Пулюя відбулася зустріч із непересічними літературами сучасності - Андрієм Курковим та Євгеном Положієм. Відомі письменники презентували свій новий творчий доробок та ділились враженнями від подорожей різними країнами світу.

Лише тиждень тому вийшла з друку нова книга сумського журналіста, Євгена Положія, - «Одіссея», у якій вміщенні три кращі твори автора. За один із них - «По той бік пагорба» - Євген Положій став дипломантом конкурсу «Коронація слова». Як зізнається автор, багато ідей для своїх книг він черпає із подорожей. «Мандруйте і читайте» - такий заклик лунав з уст Євгена Положія до студентів.

Любить подорожувати і другий гість, який завітав до нашого міста. Це столичний письменник, журналіст та кіносценарист Андрій Курков. Свого часу йому довелося побувати у різних країнах світу та стикнутися з багатьма життєвими ситуаціями, які стали своєрідним багажем досвіду, адже шлях до теперішнього визнання був не простим.

- Якщо ви маєте мрію, повинні боротися за її здійснення, - наголосив Андрій Курков. – Стукайте, і вам відкриють.

Також під час зустрічі голова громадської організації «За чисте місто», Антон Рекуш, передав науково-технічній бібліотеці ТНТУ ім.І.Пулюя подарунок – книги («Промови, що змінили світ», «Мировая экономика: глобальный финансовый кризис» та ін.).