За результатами другого туру виборів ректора
Тернопільського національного технічного університету
імені Івана Пулюя
новий керівник вишу — Микола Митник

16 червня 2022 року в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбувся другий тур виборів ректора. Голосування проходило на чотирьох дільницях із дотриманням вимог воєнного стану, з 9:00 до 15:40 год.

Голосували всі наукові, науково-педагогічні і педагогічні штатні працівники університету, а також представники студентства та інших штатних працівників, обрані шляхом таємного голосування.

Спостереження на чотирьох дільницях за процесом голосування вели спостерігачі від кандидатів та представники Міністерства освіти і науки України, які підтвердили, що організація та проведення виборів були на належному рівні, а волевиявлення відбувалося чесно і прозоро.

Явка виборців — 792 особи, що становить 85% від загальної кількості виборців (932), внесених до виборчих списків.

На посаду ректора претендували два кандидати: Степан ДЯЧУК — проректор з науково-педагогічної роботи, к.т.н., доцент; Микола МИТНИК — в.о. ректора, перший проректор, к.т.н., доцент.

Голоси розподілилися наступним чином:

Відповідно до Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти та Положення про порядок проведення виборів ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя із змінами ректором університету обрано кандидата технічних наук, доцента Миколу МИТНИКА.

За інформацією Виборчої комісії з виборів ректора