Науковці й студенти отримали безкоштовний доступ до платформи EBSCOhost

До 31 грудня 2021 року відкрито тестовий доступ до колекції повнотекстових баз даних компанії EBSCO-Publishing.

Колекція містить наступні багатопрофільні бази:

  1. Academic Search Premier
  2. Business Source Premier
  3. MasterFILE Premier
  4. Health Source: Nursing/Academic Edition
  5. Health Source: Consumer Edition
  6. Newspaper Source
  7. MEDLINE
  8. Education Resource Information Center (ERIC)
  9. Teacher Reference Center
  10. GreenFile
  11. LISTA, Library, Information Science & Technology Abstracts.
  12. European Views of the Americas: 1493-17500

Доступ до баз надається у внутрішній мережі університету за адресою search.ebscohost.com.

Посилання на короткі відео з підручника YouTube, де представлені основні функції та параметри пошуку баз даних EBSCO (англійською мовою): основний пошук, розширений пошук.

Детальніше:

Academic Search Premier

Academic Search Premier, база даних, призначена для провідного дослідника, містить найцінніший, всебічний мультидисциплінарний контент. Як провідна наукова база даних, вона забезпечує доступ до відомих повнотекстових журналів, публікацій та інших цінних ресурсів. Academic Search Premier містить бібліографічні дані 17150+ журналів, з яких 15300 рецензовані, а 4750+ — із повним текстом. PDF-файли до 1975 року доступні майже для 140 журналів. Понад 2200 активних повнотекстових журналів індексуються в Web of Science або SCOPUS. Academic Search Premier пропонує доступ до колекції понад 67000 відеороликів від Associated Press, що охоплюють найрізноманітніші теми. База даних охоплює такі галузі науки, як біологія, хімія, фізика, психологія, інженерне проектування, релігія та теологія, нові технології тощо. База даних оновлюється щодня.

Business Source Premier

Business Source Premier, найпоширеніша база даних бізнес-досліджень, охоплює різноманітні ділові дисципліни та надає повний текст 2150+ академічних журналів. Business Source Premier включає повний текст ключових наукових публікацій з 1965 року, цитовані посилання можна шукати за ресурсами, опублікованими з 1998 року. Близько 580 активних повнотекстових журналів індексуються в Web of Science або SCOPUS. Крім того, вона включає звіти про дослідження ринку, звіти про галузі, звіти про країни, профілі компаній, SWOT-аналіз та колекцію понад 67000 відеороликів від Associated Press, що охоплюють найрізноманітніші теми. Регіональні ділові новини — це додаткова база даних для клієнтів Business Source Premier, що забезпечує остаточне висвітлення понад 100 повнотекстових ділових видань із США та Канади. Ключові ресурси включають газети, журнали та новини з повнотекстовим вмістом, що охоплює більше 20 років.

MasterFILE Premier

MasterFILE Premier містить повний текст для майже 1600 періодичних видань, що охоплюють загальну довідкову інформацію, бізнес, охорону здоров’я, освіту, загальну науку та багато іншого. Ця база даних також містить повний текст майже 450 довідників, понад 73400 першоджерел та колекцію зображень із понад 1,5 мільйона фотографій, карт та прапорів. База даних пропонує файли для ключових публікацій (Американські бібліотеки, Закордонні справи, History Today, Library Journal, National Review, Saturday Evening Post тощо), датованих від 1917р.

Health Source: Nursing/Academic Edition

Health Source: Nursing/Academic Edition це повнотекстова база даних, що охоплює сестринські та суміжні теми охорони здоров’я, включаючи педіатричну сестринську справу, критичну допомогу, психічне здоров’я, управління медсестрами, медичне право тощо. База даних містить майже 330 наукових повнотекстових журналів, включаючи Creative Nursing, Issues in Mental Health Nursing, Journal of Advanced Nursing, Journal of Child & Adolescent Psychiatric Nursing тощо.

Health Source: Consumer Edition

Health Source: Consumer Edition це багата колекція інформації про здоров’я споживачів. Цей ресурс забезпечує доступ до майже 80 повнотекстових журналів про здоров’я споживачів, серед яких American Fitness, Better Nutrition, Fit Vagnancy, Harvard Health Letter, HealthFacts, Men’s Health, Muscle & Fitness, Prevention, Vegetarian Times та багато інших. Ця база даних також включає повний текст для пошуку поточних пам’яток, пов’язаних зі здоров’ям, та понад 110 довідників про здоров’я.

Newspaper Source

Newspaper Source надає повний текст для 60 американських та міжнародних газет. База даних також містить вибірковий повний текст для 300 регіональних (американських) газет. Крім того, пропонує стенограми телевізійних передач та радіостанцій з основних мереж (CBS News, CNN, CNN International, FOX News, NPR тощо).

MEDLINE

MEDLINE надає авторитетну медичну інформацію про медицину, медсестринство, стоматологію, ветеринарію, систему охорони здоров’я, доклінічні науки та багато іншого. Створена Національною медичною бібліотекою, MEDLINE використовує індексацію MeSH (Medical Subject Headings) для пошуку цитат із понад 5600 сучасних біомедичних журналів 60 мовами.

Education Resource Information Center (ERIC)

Education Resource Information Center (ERIC) забезпечує доступ до освітньої літератури та ресурсів із журналів, включених до поточного Індексу журналів в освіті та Індексів ресурсів в освіті. ERIC містить понад 1600000 записів та посилань на понад 631000 повнотекстових документів від ERIC, починаючи з 1966 р. Типи джерел включають статті журналів, книги, статті з конференцій, навчальні програми, політичні документи тощо.

Teacher Reference Center

Teacher Reference Center пропонує індексацію та тези для понад 220 рецензованих журналів. База даних охоплює різноманітні теми, що цікавлять вчителів, серед яких: оцінка, передовий досвід, безперервна освіта, початкова освіта, вища освіта, стандарти грамотності, адміністрація школи, наука та математика, освіта вчителів тощо.

GreenFile

GreenFile – пропонує добре вивчену інформацію, що охоплює всі аспекти впливу людини на навколишнє середовище. Колекція наукових, урядових та загальноосвітніх назв включає матеріал про вплив на навколишнє середовище окремих людей, корпорацій та місцевих / національних урядів, а також те, що можна зробити на кожному рівні, щоб мінімізувати ці наслідки. Серед висвітлених тем – глобальні зміни клімату, зелене будівництво, забруднення навколишнього середовища, сільське господарство зі збереженням ресурсів, відновлювані джерела енергії, переробка та інше. База даних забезпечує індексацію та тези для понад 880000 записів, а також повний текст Open Access для понад 13000 записів.

LISTA, Library, Information Science & Technology Abstracts

LISTA, Library, Information Science & Technology Abstracts індексує понад 600 журналів, а також книги, звіти про дослідження тощо. Клієнти можуть переглянути інформацію про понад 5000 найбільш часто індексованих авторів та їх публікації. Предмет охоплення включає бібліотечну справу, класифікацію, каталогізацію, бібліометрію, пошук інформації, управління інформацією.

European Views of the Americas: 1493-1750

European Views of the Americas: 1493-1750, архівна база даних – це вичерпний посібник для друкованих записів про Америку, написаних у Європі до 1750 р., від European Americana: Хронологічний довідник творів, надрукованих у Європі, що стосуються Америки, 1493-1750 рр. База даних містить понад 32000 записів, що охоплюють європейські дослідження та зображення корінних американських народів.