ТНТУ — 13-й серед українських вишів у світовому рейтингу
U-MULTIRANK

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя успішно покращив свої результати та посів 13 місце серед усіх університетів України у рейтингу світових університетів U-Multirank.

U-Multirank є міжнародним рейтингом із багатовимірним підходом оцінювання якості рівня закладів вищої освіти. Його оцінка охоплює п’ять параметрів діяльності: викладання та навчання, дослідження, подача знань, міжнародна орієнтація та регіональні взаємодії. Оцінювання проводиться за шкалою від «А» («дуже добре») до «Е» («недостатній рівень»). Таке оцінювання дозволяє користувачам побачити слабкі та сильні сторони освітніх закладів. Інструментарій рейтингу також фіксує здобутки університетів на рівні конкретних навчальних програм. У 2021 р. кількість українських ЗВО зросла до 79.

Цьогоріч ТНТУ отримав найвищі оцінки по 7 позиціях: в освітній категорії; в категорії Дослідження, підкатегорія «Публікації у відкритому доступі; в категорії інтернаціоналізації освіти по підкатегоріям «Програми для бакалаврату іноземною мовою», «Міжнародні спільні публікації»; в категорії регіональної взаємодії по рівню випускників бакалаврату та магістратури, які працюють в області.