Річні Збори Академії наук вищої освіти України

19 грудня 2015 року завідувач кафедри конструювання верстатів інструментів та машин, доктор технічних наук, професор Ігор Луців взяв участь у роботі річних Загальних зборів Академії наук вищої освіти України, які відбулися в конференц-залі Національної академії внутрішніх справ України у м. Київ. Нагадаємо, що І.В.Луців є академіком АН ВО України з січня 2012 р.

Долучились до роботи річних Загальних зборів Академії наук вищої освіти України академіки, професори, представники державних відомств, ректори вищих навчальних закладів, директори НДІ.

Урочисте відкриття зборів провів Президент Академії наук вищої освіти України Микола Дубина. Виступаючи, Микола Іванович зазначив: «За 23 роки свого функціонування академія здобула слави і має чимало успіхів. Збагатилась вона досвідом, розширилась громада науковців. Маємо значні досягнення як у навчально-педагогічній, так і в науковій практиці. Сотні підручників, посібників, монографій подарували наші вчені середній та вищій школі, а народному господарству, науці і культурі — низку відкриттів, десятки патентів, авторських свідоцтв, завершених наукових досліджень. У всіх областях України працюють регіональні відділення академії. Багато вищих навчальних закладів стали її членами. Логічно, що така діяльність академії здобула визнання в Україні та за її межами».

Після доповіді президії про науково-організаційну діяльність Академії у 2015 році відбулося вручення державних та академічних нагород. Приємно відмітити, що серед нагороджених і науковець ТНТУ Ігор Луців. Так, у 2015 році об’єднані зусилля академіків загальнотехнічного відділення були спрямовані на розв’язання загальних питань суспільства і народного господарства за напрямками: інновації, машини, технології, матеріали, міждисциплінарні науки. Результати спільної наукової діяльності опубліковані в шести монографіях і двох навчальних посібниках, серед яких цикл спільних робіт за участю академіків Кузнєцова Ю.М., Луціва І.В., Саленка О.Ф., Шевченка О.В. Тому другою премією журі конкурсу АН ВО України у номінації «За цикл наукових праць» нагородило двома дипломами міжнародний колектив авторів — Кузнєцова Ю.М., Луціва І.В., Драчова О.І., Шевченка О.В., Волошина В.Н.

Щиро вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів у науковій роботі!