Практичний досвід інструментальних досліджень залізобетонних та мурованих конструкцій для студентів.

Студенти спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» освітнього рівня бакалавр групи МБс-31 Вікторія ГРАБКО та групи МБ-22 Олександр ЛАСКЕВИЧ під наставництвом керівника Науково-випробувальної лабораторії «Будівельних матеріалів, виробів та конструкцій», кандидата технічних наук, доцента, доцента кафедри будівельної механіки Олександра КОНОНЧУКА взяли участь в натурних інструментальних дослідженнях.

Інструментальні дослідження були проведені 8 квітня 2024 року в рамках г/д теми №633-24 від 1 березня 2024 року на незавершеному будівництві багатоквартирного житлового будинку з вбудованими-прибудованими приміщеннями соціально-побутового призначення, що знаходиться за адресою: вул. Микулинецька 30а в смт. Велика Березовиця Тернопільського району Тернопільської області.

Студенти Вікторія ГРАБКО та Олександр ЛАСКЕВИЧ мали можливість отримати практичний досвіт проведення експериментальних досліджень міцності бетону монолітних залізобетонних колон та міцності керамічної цегли кладки несучих стін із застосуванням неруйнівного методу контролю. Під час проведення інструментальних досліджень було використано вимірювач міцності бетону електронний «ИПС-МГ 4.03», що базується на методі ударного імпульсу.