ТНТУ розширює горизонти співпраці з Білостоцькою Політехнікою

Проректорка з міжнародного співробітництва, завідувачка кафедри обладнання харчових технологій, професорка Тетяна Вітенько здійснила візит до Білостоцької політехніки (м. Білосток, Польща).

Білостоцька політехніка відома як визнаний лідер у сфері технічної освіти та наукових досліджень в Польщі. Університет має значний досвід успішної співпраці з міжнародними партнерами та участі у престижних міжнародних проектах. Його кафедри та лабораторії обладнані за останніми технологіями, що забезпечує високу якість освіти та наукових досліджень.

Під час візиту обговорювалися можливості подальшої співпраці між двома університетами з ректором університету, dr hab. inż. Marty Kosior-Kazberuk, prof. PB.

Зустрічі з проректором з міжнародного співробітництва, dr hab. inż. Dorotą Anną Krawczyk, prof. PB, стосувалися міжнародних проектів та іноземних студентів.

З проректором з питань розвитку, dr hab. inż. Mirosław Świerczem, prof. PB, обговорювалися особливості і проблеми фінансування університетів у Польщі та Україні.

Під час зустрічі з викладачами Тетяна Вітенько презентувала свій університет та можливі напрямки освітньої та наукової співпраці. Також були обговорені можливості співпраці в рамках міжнародної програми BUP (Програми Балтійського університету).

Тетяна Вітенько також взяла участь у екскурсії лабораторіями в рамках Дня відкритих дверей в Інституті будівництва факультету будівництва та екологічних наук. Візит з боку Білостоцької політехніки супроводжувала dr hab. inż. Elżbieta Broniewicz.