Кафедра харчової біотехнології і хімії

Історія кафедри

Кафедра харчової біотехнології і хімії створена 1 вересня 1995 року на базі секції хімії (керівник Юкало Володимир Глібович) на основі ухвалення рішення керівництвом університету (тоді ще приладобудівного інституту) щодо відкриття нового напряму підготовки фахівців — «Харчова технологія та інженерія». На кафедру зарахували викладачів i cпiвpoбiтників секції хімії у наступному складі: Юкало Володимир Глібович — д.б.н., професор (завідувач кафедри 1995- 2012 рр.); Каспрук Богдан Іванович — к.т.н., доцент; Ахметшина Apiaднa Григорівна — к.т.н., доцент; Кушнірук Наталія Василівна — cтapший викладач; Супруненко Галина Андріанівна — cтapший викладач.

У 1997 poцi було проведено успішне ліцензування, а в 1999 році — акредитацію напряму «Харчова технологія та інженерія» та спеціальності «Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» в Тернопільському національному технічному університеті імeні Івана Пулюя.

Перший випуск спеціалістів відбувся у 1998 році (23 інженери-технологи).

З 2012 року кафедру харчової біотехнології і хімії очолює д.б.н., професор Покотило О.С.

У 2014 році на кафедрі харчової біотехнології і хімії ліцензовано новий напрям підготовки бакалаврів «Технологічна експертиза і безпека харчової продукції» та спеціальність «Технології зберігання, консервування та переробки молока».

Колектив кафедри кожних два роки проводить міжнародні науково-технічні конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» (2011, 2013, 2015 рр.).

7 червня 2017 року