Розпочинаємо серію майстер класів від нових партнерів ТНТУ — Асоціації UCM «Середземноморська спілка шеф-кухарів» (Італія)

12 квітня 2021 року з метою налагодження співпраці до університету завітали представники Асоціації «U.C.M.-Italy»/«Середземноморська спілка шеф-кухарів» (Італія): президент Паоло Брешиа, менеджер проєкту EuroEst Олександр Колбаса, а також тренери-інструктори Анатолій Полосін та Аліна Добрелія. У рамках зустрічі з ректором проф. Петром Яснієм відбулось підписання Протоколу про наміри та обговорення перспективи подальшої співпраці, плани щодо майбутніх спільних заходів.

Мета Протоколу — сприяння обміну досвідом та співпраці, проведення курсів навчання та практичної підготовки здобувачів вищої освіти на базі реально діючих об’єктів туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, проведення міжнародних конкурсів з кулінарного мистецтва, туристичних гастрономічних фестивалів за участі «Асоціації UCM-Italy» та університету.

За спільної ініціативи ТНТУ та нашого партнера — Асоціації UCM «Середземноморська спілка шеф-кухарів» — відбувся майстер-клас з вивчення основ традиційної італійської кухні, у якому брали участь студенти університету. Професійний шеф-кухар Паоло Брешиа презентував традиційне приготування національних італійських страв — піци та пасти з морепродуктами, які учасники мали змогу приготувати власноруч.

Під час заходу учасники цікавилися особливостями приготування італійських страв, а професіонали в свою чергу ділилися кулінарними секретами та акцентували увагу на можливих помилках. Аліна Добреля розповіла студентам про тонкощі роботи професійних офіціантів, особливості подачі страв та техніки естетичного сервірування столу і обслуговування відвідувачів ресторану.

Після завершення майстер-класу кулінари-аматори провели дегустацію страв приготовлених під керівництвом Паоло і його команди.

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя висловлює свою подяку Асоціації UCM «Середземноморська спілка шеф-кухарів» та всім учасникам за підготовку і проведення майстер-класу. Особлива подяка — Магазину посуду для дому, ресторану та кафе «Пан Баняк», проректору з економіки та розвитку д.е.н. Шерстюку Роману Петровичу та факультету економіки та менеджменту.

З нетерпінням чекаємо чергової зустрічі із Паоло Брешиа.

Було цікаво, пізнавально і дуже смачно!

Захід відбувся із дотриманням усіх належних карантинних заходів.

Спеціальний спонсор заходу