Візит Надзвичайного і Повноважного посла Угорщини до ТНТУ

10 березня 2021 року університет з робочим візитом відвідали Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, радник Посольства Угорщини з питань освіти та культури Тамаш Віціан та почесний консул Угорщини в Україні Тетяна Чубак.

З високими гостями зустрілись ректор університету проф. Петро Ясній, проректор з міжнародного співробітництва проф. Тетяна Вітенько, начальник відділу міжнародного співробітництва доц. Олена Дудар та радник ректора з міжнародних питань Михайло Блавіцький.

На початку зустрічі ректор проф. Петро Ясній розповів про співпрацю з європейськими закладами вищої освіти та організаціями, наголосивши на особливій важливості процесів інтернаціоналізації закладу. На думку пана Посла: «Потенціал Тернопільського національного технічного університету дозволяє впевнено почуватися у світовому науково-освітньому просторі». Відтак сторони обговорили основні плани та перспективи освітньої та наукової співпраці.

Наголосивши на давніх зв’язках України та Угорщини та важливості євроінтеграційних процесів, Повноважний посол вручив Ректорові ТНТУ пам’ятну книгу «Угорці в Києві з ІХ століття до наших днів».

На завершення свого перебування у ТНТУ гості відвідали Музей Івана Пулюя та Музей університету.