Тернопільські пластуни передали Вифлиємський вогонь миру університетській спільноті

Передріздвяний та різдвяний час — важливий для «Пласту», адже це час поширення Вифлеємського вогню миру, який символізує різдвяне тепло, єдність, злагоду та любов до ближніх, — кажуть у «Пласті».

Уже п'ятий рік поспіль представники Тернопільського осередку Національної скаутської організації «Пласт» передають Вифлеємський вогонь у Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Не став винятком цей рік. 5 січня 2021 року пластуни завітали у ректорат університету, щоб передати символічний вогонь.

Ректор професор Петро Ясній висловив вдячність «Пласту» та духовному капелану університету о. Ярославу Шевчуку за візит, що став важливою традицією для університетської спільноти. «Важливо, що вогонь, який об’єднує мільйони людей з різних країн світу, потрапить і до наших студентів, викладачів, працівників», — наголосив ректор.

У зв'язку з карантинними обмеженнями після передачі Вифлеємський вогонь розмістили у холі головного навчального корпусу, де кожен охочий зміг запалити святкову свічку та принести у свою домівку напередодні Різдва.