ТНТУ святкує 60-річчя своєї діяльності

60 років з дня заснування виповнилось Тернопільському національному технічному університету ім. Івана Пулюя. За рейтингом ЮНЕСКО виш входить у 15% найкращих із 200 університетів України.

Як зазначив ректор Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя – Петро Ясній, за цей час вдалось досягнути чимало. Заклад розпочав співпрацю із провідними світовими компаніями в ІТ-сфері. А також із університетами таких країн як Польща, Франція, Німеччина, Іспанія. Студенти вишу можуть навчатися за програмою двох дипломів і, окрім українського, отримати диплом одного із вузів Європи.

Ректор також наголошує, що в виші значно зросла професійна фаховість викладацького складу. Також істотно розширилась кількість спеціальностей – зараз їх 29 із 14 галузей знань.

Разом зі структурними підрозділами в університеті навчається понад 8 тисяч студентів. Серед них 300 іноземців більш ніж з 40 країн світу. Молодь зазначає, у закладі для них створили умови, які сприяють навчанню, а їхні викладачі – члени-кореспонденти Національної академії наук України, лауреати премій в галузі науки і техніки.

З нагоди 60-річчя ТНТУ отримала подяку за успіхи у навчанні четвертокурсниця факультету економіки та менеджменту Інна Гула. Дівчина розповідає, що цьому посприяла атмосфера, яка панує в університеті. Минулоріч вона навіть отримувала стипендію ВРУ, а тому за свою науку вдячна викладачам.

До 60-річчя Тернопільського національного технічного університету викладачі та студенти створили спеціальний фільм та видали книгу. Її укладачем є Олег Герман – професор кафедри українознавства і філософії. Він розповідає, майже 50 років викладає у виші. Ця книга розповідає про видатні постаті, їхню діяльність та життя університету. Чоловік називає її університетським молитовником.

Усі святкування дня народження університету відбулись із дотримання карантинних вимог. Кількість присутніх у залі була обмеженою, а усі охочі могли долучитись до урочистостей онлайн. У закладі зазначили, планують і надалі покращувати якість освіти та розширювати горизонти закордонної співпраці.

Джерело | Т1 Новини

Повернутись