В університеті згадували новітнього героя України Степана Стефурака

Сьогодні студенти та викладачі ТНТУ вшановували пам'ять героя — Степана Стефурака

Сьогодні, 22 вересня 2020 року, минає шість років як трагічно загинув Степан Стефурак — студент Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя та доброволець 5-го Окремого батальйону Добровольчого Українського Корпусу. Хлопець загинув, беручи участь у захисті Донецького аеропорту. Ціною власного життя він відстоював територіальну цілісність і незалежність України.

Безжальна війна забрала у рідних та близьких — сина, брата та вірного товариша, а для країни — це втрата справжнього героя та патріота.

Активно відстоюючи свою громадянську позицію, будучи патріотом рідної землі, Степан Стефурак вчинками підкріплював свої прагнення до вільної, неподільної та економічно розвиненої України. Він не лише зі зброєю у руках захищав суверенітет країни, а й сумлінно навчався, щоб стати добрим фахівцем і в майбутньому долучитися до розбудови України як високорозвиненої суверенної та незалежної держави. Та не судилось...

У день пам'яті студенти та викладачі, зважаючи на карантинні обмеження та дистанційну форму навчання, вшанували загиблого хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, що розміщена на стінах університету, де колись навчався новітній герой України — Степан Стефурак.