Університет — у міжнародному рейтингу університетів світу Ranking Web of Universities (Webometrics)

Опублікована оновлена липнева редакція рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World Universities July 2020 Edition 2020.2.4 (www.webometrics.info/en/Europe/Ukraine). Згідно з нею, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя піднявся на 4105 місце у світі та зайняв високу позицію серед університетів України — 22 позиція у 2020 році.

Webometrics є одним з найбільших та найвідоміших рейтингів світу. Починаючи з 2004 року і кожні шість місяців групою The Cybermetrics Lab (Іспанська національна дослідницька рада, CSIC) виконується незалежне, об'єктивне, вільне, відкрите наукове дослідження інформації про роботу університетів з усього світу, яка базується на їх веб-присутності. Оцінюються понад 30 000 закладів вищої освіти зі всього світу, серед них 317 українських університетів. Дані для побудови рейтингу збираються протягом перших трьох тижнів січня та липня. Кожна змінна отримується щонайменше два рази за цей період, і, для відкидання помилок, вибирається максимальне значення.

Оцінювання університетів відбувається за допомогою поєднання чотирьох показників:

Також опублікована нова редакція рейтингу TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles. Tenth Edition (July 2020 version 10.1.1) (www.webometrics.info/en/transparent), за яким підраховується показник transparency (or openness) (прозорість (або відкритість)).