Університетська спільнота вшанувала пам'ять першого ректора Олега Миколайовича Шаблія

18 червня багатолітньому керівнику і ректору Тернопільської політехніки Олегові Миколайовичу Шаблію могло би виповнитися 85 років. У цей день ректор Петро Ясній та представники університетської громади вшанували визначного науковця покладанням квітів до барельєфу, що встановлений на головному корпусі університету та відвідали могилу Олега Миколайовича Шаблія у його рідному селі Чернихів.

Згадуючи свого наставника, Петро Володимирович Ясній зазначив: «Олег Миколайович — це знакова людина для нашого університету. Він був тим полум’ям, що запалювало пристрасне прагнення служити науці, своєму народу та Україні. Його життя — це життя університету».

Поділились спогадами і колеги по кафедрі — завідувач кафедри інформатики і математичного моделювання Михайло Михайлишин та проректор з науково-педагогічної роботи Степан Дячук.

«Олег Миколайович — людина глибокої віри, відкритості та мудрості. Він був не тільки мудрим керівником, проникливим науковцем, а й добрим другом, порадником для колег і наставником для молоді», — додав Михайло Стахович Михайлишин.

«Він виховав і дав путівку у велику науку багатьом учням, котрі безмежно вдячні за це своєму Вчителеві. Він буде жити доти, доки пам’ятатимуть його вдячні учні і буде продовжена його благородна справа», — цими словами Степан Федорович Дячук наголосив, що ім'я Олега Миколайовича Шаблія назавжди вписано в історію університету та не буде забутим.