Доценти кафедри автоматизації технологічних процесів
і виробництв стажувалися у Словаччині

Кандидат технічних наук Савків Володимир Богданович та кандидат технічних наук Михайлишин Роман Ігорович з 1 лютого по 1 березня проходили стажування у Словацькому технічному університеті в Братиславі (факультет електроніки і інформатики) згідно програми House of Europe.

Програму наукового стажування реалізовано спільно з керівником програми від Словаччини Professor, Ing. František Duchoň, PhD. (Faculty of Electrical Engineering and Information Technology, Slovak University of Technology in Bratislava), відомим європейським фахівцем з робототехніки, мобільних роботів, промислових роботів і штучного інтелекту.

Впродовж стажування к.т.н. Савків В.Б. та к.т.н. Михайлишин Р.І. провели експериментальні дослідження динамічних характеристик захоплювачів Бернуллі, а також виконали низку наукових завдань, зокрема було сконструйовано робототехнічний комплекс на базі системи «промисловий робот – безконтактний захватний пристрій», проведено експериментальне дослідження динамічних параметрів об’єктів маніпулювання у динаміці за допомогою безконтактних захоплюючих пристроїв Бернуллі, представлено можливості захоплювачів Бернуллі для широкої публіки, зокрема представників фірм та проведений семінар для Інституту робототехніки та кібернетики, проведено експериментальні дослідження точності позиціонування об'єкта маніпуляції за допомогою захоплюючого пристрою Бернуллі та визначено звукові характеристики системи «промисловий робот – захват Бернуллі» при виконанні транспортних операцій.

У рамках міжнародного стажування налагоджено співпрацю з Національним Центром Робототехніки Словаччини щодо впровадження спільних досліджень та взаємної академічної мобільності.