Шість десятиліть технічної освіти у Тернополі

У 2020 році Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя святкуватиме ювілей — 60 років від дня заснування.

Свою історію Університет розпочинав як загальнотехнічний факультет, а пізніше — філіал Львівської політехніки. Знадобилися десятиліття кропіткої роботи зі створення власної наукової та матеріально-технічної бази, набуття досвіду з організації, ведення навчальних та навчально-виробничих процесів до того часу, як у 1991 році на базі Тернопільського філіалу Львівського політехнічного інституту було створено Тернопільський приладобудівний інститут, згодом у 1996 році — Тернопільський державний технічний університет ім. І.Пулюя, а у 2009 році Указом Президента України Університету надано статус національного.

І сьогодні кожен представник академічної спільноти, колишній чи теперішній, з гордістю каже, що навчався або навчається, працював чи працює в Тернопільській політехніці!

Тож з нагоди ювілейної дати в Університеті відбудеться низка різноманітних подій — конференції та дні факультетів, висвітлення наукових і творчих досягнень працівників та студентів університету, виставка робіт, флешмоби, спортивні змагання, концерт, вручення грамот і пам’ятних знаків кращим працівникам та студентам ТНТУ тощо.

Університет разом з Науковим товариством ім. Шевченка, ГО «Асоціація випускників ТНТУ ім. Івана Пулюя» та видавництвом «Джура» готує до друку історичний літопис «Храм науки й знання. Частина 2».

Знаковим буде наступний рік ще й тим, що відбудеться святкування 175-річчя від дня народження Івана Пулюя — вченого, публіциста, перекладача та громадського діяча, ім’я якого носить Наш Університет.

Запрошуємо усіх охочих взяти участь у запланованих заходах та сприяти проведенню 60-ої річниці від дня заснування Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Стати спонсором