У Тернополі будуть підтримувати ініціативи студентської молоді

В рамках реалізації проєкту «Тернопіль — студентська столиця України» 31 жовтня 2019 року у місті вперше було проведено загальноміське інтернаціональне свято "INTERnopilNow", під час якого представники чотирьох університетів підписали меморандум про співпрацю з Тернопільською міською радою.

Підписання меморандуму відбулося з метою ефективної реалізації проекту «Тернопіль — студентська столиця України» та посилення можливостей для розвитку молоді у м.Тернополі, підняття престижу вищих навчальних закладів міста, набуття привабливості для іноземних студентів, підтримки студентів у реалізації їх проектів та ініціатив, інформаційної підтримки вищих навчальних закладів, обміну досвідом.

Як зазначив ректор університету Петро Володимирович Ясній: «Ми раді, що університет разом керівництвом міста та ЗВО Тернополя об'єднали зусилля для того, аби наша студентська столиця стала більш привабливою для студентів з інших міст та з-за кордону і вже готові почути ваші побажання щодо покращення соціально-культурної сфери, активізації соціально-культурної творчості серед студентства та культурних ініціатив в університетах та місті».

Ректор також подякував іноземним студентам за те, що своєю культурою, звичаями, традиціями збагачують університетське життя та життя міста, що сьогодні є дуже важливо для міжнаціонального спілкування.

У другій частині заходу відбулося нагородження кращих іноземних студентів Тернополя. За успіхи у навчанні, відповідальне ставлення до своїх обов'язків, наполегливість у досягненні поставлених цілей грамоти міського голови отримали студенти Тернопільської політехніки — Таное Езекіль, Магвізі Велкоме Тафадзванаше, Аманіампонг Кодуах Бартз, Хартей Ендрюс Еков, Гбогбо Сильвестер Нана Яв, Абоах Анжел Хенріета, Хізар Салеха, Хізар Хафса, Кашосі Асер, Джахан Джаннат Мусрат, Хассан Юсуф Мохамед, Салех Ахмед Оссама Мохамед Мохамед.

І на завершення студенти ініціювали Фестиваль іноземних культур, де представили національні традиції, танцювали, співали та декламували вірші.

Неперевершено виконати пісню "Плакала" та викликати захоплення у присутніх у залі вдалося студентці четвертого курсу факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії Анжел Абоах, емоційного драйву додав Ілунга Нтамбо Дан з піснею "Blinded By Your Grece", а молдавські мотиви прозвучали у виконанні Адріани Гарматюк "Hora Din Moldova".