Ігор Грибун — призер Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Англійська мова»

Студент факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії Ігор Грибун, що навчається за спеціальністю 121 «Інженерія програмного забезпечення», став призером у фінальному етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Англійська мова» для закладів вищої освіти України, де англійська мова не є спеціальністю.

Другий етап олімпіади проводився 15 - 16 травня 2019 року у Національному університеті «Львівська політехніка», в якому брали участь учасники з 24 університетів України.

“Умови проведення II етапу олімпіади були досить складними, а сам процес підготовки до олімпіади — доволі насиченим”, — говорить завідувач кафедри української та іноземних мов доц. Баб’як Жанна Володимирівна, — варто додати, що досягнутому результату передувала ґрунтовна індивідуальна робота зі студентом викладача кафедри української та іноземних мов Перенчук Ольги Зіновіївни". Студенти кафедри програмної інженерії завжди відзначаються високим рівнем знань з англійської мови. У цьому велика заслуга керівництва кафедри програмної інженерії, що приділяє значну увагу вивченню основних мов Європейського Союзу, в першу чергу англійської, французької та німецької мов. Має місце тісна співпраця між кафедрами на міжнародному рівні.

“Вивчення англійської мови є одним із пріоритетів кафедри програмної інженерії”, — говорить завідувач кафедри програмної інженерії д.ф.-м.н., проф. Петрик Михайло Романович. “Освітніми програмами кафедри передбачено неперервне вивчення, вдосконалення та практика іноземних мов, в тому числі з англійської технічної мови. Поряд із отриманням науково-практичних знань з основ програмування, об’єктно-орієнтованих технологій розробки програмного забезпечення, архітектури ПЗ та інших спеціальних дисциплін, студент має вільно спілкуватися англійською мовою і бути готовим працювати в міжнародних ІТ-колективах, оперативно комунікувати з різними замовниками та користувачами й, головне, якісно розробляти необхідну ІТ-продукцію. Без цього він не стане ІТ-фахівцем міжнародного рівня. Також поряд з англійською мовою наші студенти отримують базові знання з французької мови. Кафедра, в рамках Європейських наукових програм «DNIPRO», «Campus France» та ін., веде низку перспективних IT-проектів спільно з лабораторіями провідними французьких університетів та IT-компаній. Тому ми інтенсивно ведемо підготовку студентів за європейськими нормами. Враховуючи значення світового IT-ринку програмний інженер сьогодні має володіти не однією, а декількома європейськими мовами. Це – майбутнє програмної інженерії та ІТ-індустрії", — наголошує керівник кафедри.