Наукове стажування на кафедрі економіки та фінансів

Відповідно до Міжуніверситетської угоди між Університетом «Опольська Політехніка» (Республіка Польща) та Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя та угоди в рамках програми Еразмус+ на 2016-2018 рік, викладачі університету «Опольська Політехніка» Ph.D., заступник декана з навчальної роботи факультету економіки та менеджменту Бриґіда Клеменс та Ph.D., асистент кафедри регіональної політики Діана Рокіта-Поскарт реалізували першу частину наукового стажування на кафедрі економіки та фінансів факультету економіки та менеджменту.

Під час проходження стажування Бриґіда Клеменс та Діана Рокіта-Поскарт зустрілися із ректором Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя д.т.н., проф. Петром Яснієм та проректором з міжнародного співробітництва д.т.н., проф. Тетяною Вітенько, начальником управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Юрієм Дейнекою, ознайомилися із науковою діяльністю університету, факультету та кафедри.

Під час робочої зустрічі з деканом факультету економіки та менеджменту к.е.н., доц. Галиною Ціх, заступником декана з наукової роботи і міжнародної діяльності д.е.н., проф. Наталією Мариненко обговорили майбутню співпрацю стосовно реалізації програми подвійних дипломів для студентів економічних спеціальностей і обміну викладачами та студентами.

У рамках стажування на кафедрі економіки та фінансів 20 липня 2017 року відбувся науковий семінар за участю польських колег та викладачів кафедри д.е.н., проф. Олени Панухник, д.е.н., проф. Наталії Мариненко, к.е.н., доц. Наталії Константюк, к.е.н., доц. Ірини Крамар, к.е.н., доц. Віталія Кудлака, к.е.н., доц. Наталії Тимошик, інженера І категорії Ірини Фещин, д.держ.упр., проф. кафедри менеджменту у виробничій сфері Марії Рудакевич на тему: «Роль співпраці у кластерах та інших організаціях для регіональної політики та політики розвитку міста. Вплив соціального капіталу, співпраці, конкуренції, перешкод та переваг від функціонування кластерних структур на місцеву політику».